Dvije godine bez košarke fantastičnog centra

Teške muke Joela Embiida

Dvije godine bez košarke fantastičnog centra

M. Šljivak

Joel Embiid, kamerunski košarkaš, koji je još 2014. godine izabran na NBA draftu, još uvijek nije odigrao nijednu utakmicu u najjačoj ligi svijeta.

Kamerunac je biran kao treći pik Philadelphije s univerziteta Kansas i predviđala mu se zaista velika karijera.

Smatralo se da bi Embiid mogao dostići slavu legendarnog Hakeema Olajuwona, ali na njegovu žalost za sada nema ništa od toga.

Nesretni mladi košarkaš, koji će u martu napuniti 22-godine, nije odigrao nijedne sekunde u NBA ligi. Povreda stopala ga već dvije godine odvaja od parketa i ne zna se kad će biti ponovo spreman za igru.

Trenutno se ovaj centar nalazi u Kataru, gdje mu se u specijalnoj klinici za ortopediju vrše posebne pretrage i uskoro će se znati kada će kamerunski košarkaš biti spreman za igru.

Njegov oporavak bi mnogo značio Philadelphiji, jer se Embiid smatra jednim od najpotentnijih centara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi