Dvojica bh. košarkaša na NBA draftu ove godine

Sulejmanović i Atić na NBA draftu

Dvojica bh. košarkaša na NBA draftu ove godine

E. Čaušević

NBA liga ušla je u samu završnicu, a pripreme za novu sezonu već su uveliko počele.

Naime, početkom ove sedmice je objavljena preliminarna lista košarkaša koji će učestvovati na ovogodišnjem NBa draftu. Košarkaši mogu povući svoje prijave nekoliko dana prije drafta ukoliko odluče da ne učestvuju.

Na ovogodišnjem draftu vidjet ćemo i dva bh. košarkaša. Na ovoj listi našla su se imena Emira Sulejmanovića i Edina Atića. Sulejmanović je igrač Barcelone i trenutno nastupa za B tim katalonskog kluba.

Sulejmanović je najbolji igrač španske treće lige u kojoj se takmiči Barca B, s najboljim double-double prosjekom. S druge strane, Atić je košarkaš grčkog AEK-a, ali trenutno nastupa na posudbi u sarajevskim Sparsima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi