Dvojica NBA igrača u Kini
Foto: EPA

Lawson i Hansbrough sele u CBA

Dvojica NBA igrača u Kini

M. Šljivak

Kina je postala idealna destinacija za sve sportiste koji žele zaraditi novac.

Velika imena privučena su ogromnim novcem u ovu zemlju. Krenulo je sve od fudbalskih transfera, a sada poznata imena iz svijeta košarke sve više biraju odlazak u Kinu.

Tako je ovog ljeta iz Evrope otišao veliki broj kvalitetnih košarkaša, koji su dobili ogromne ugovore, a i poznata NBA imena sve češće donose odluke da zaigraju u CBA ligi.

Dugogodišnji NBA igrač Ty Lawson jedan je od njih. On će u narednoj sezoni nositi dres ekipe Shanxi Dragons u koju je ranije stigao i Luis Scola.

Lawson (29) sigurno će predstavljati veliko pojačanje za ovaj tim, a tokom karijere je ovaj bek nastupao za Denver, Houston, Indianu, Sacramento i Žalgiris.

U Kinu će i Tyler Hansbrough. Njegov novi tim su Guangzhou Lionsi, gdje će zamijeniti još jednog Amerikanca Alexa Stephensona.

Ovaj 31-godišnji krilni centar je u karijeri nastupao za Indianu, Toronto i Charlotte, a protekle sezone je igrao za NBDL tim Fort Wayne.

Kina je postala sve češća baza NBA košarkaša i ne treba čuditi ako uskoro ova zemlja postane broj dva na mapi svjetske košarke. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi