Dwight Howard srušio rekord Yao Minga

All - Star

Dwight Howard srušio rekord Yao Minga

A. Beganović

Košarkaš Orlando Magica i američke reprezentacije, Dwight Howard, prvi je košarkaš u istoriji NBA kojeg je više od 3 miliona glasova uvrstilo u početnu petorku All – Star susreta.

Revijalni 58. susret između Istoka i Zapada, najače košarkaške lige na svjetu, odigraće se 15. februara u Phoenixu. Glasovima iz cijelog svijeta prikupljenim na internetu određene su početne petorke ovog spektakla.

Pored Howarda koji je dobio tačno 3 miliona 150 hiljada i 181 glas, što je apsolutni rekord, još četvorica startera ovogodišnjeg All - Stara prešli su bivši apsolutni rekord koji je držao Yao Ming (2. 558, 278). Riječ je o LeBronu Jamesu ( 2. 940, 823), Dwyaneu Wade (2. 741, 413), Timu Duncanu (2. 578, 168) i Kobeu Bryantu (2. 805, 397).

Petorka Istočne konferencije:
Allen Iverson (Detroit Pistons)
Dwyane Wade (Miami Heat)
LeBron James (Cleveland Cavaliers)
Kevin Garnett (Boston Celtics)
Dwight Howard (Orlando Magic)

Petorka Zapadne konferencije:
Chris Paul (New Orleans Hornets)
Kobe Bryant (LA Lakers)
Amare Stoudemire (Phoenix Suns)
Tim Duncan (San Antonio Spurs)
Yao Ming (Houston Rockets)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.