Džanan Musa nezaustavljiv

33, 26, pa 24 poena

Džanan Musa nezaustavljiv

M. Šljivak

Džanan Musa briljira u utakmicama juniorskog prvenstva Hrvatske.

Cedevita gazi sve pred sobom, a očekivano najbolji pojedinac zagrebačkog tima je Džanana Musa.

Cedevita je prvo pregazila Radnik 117:42. Džanan je u ovom meču igrao svega 20 minuta, a ubacio 33 poena uz šut iz igre 15 od 20 (bez ijedne trice).

Zatim je pregažen Zagreb 90:61, a Musa je ubacio 26 poena za 32 minute na parketu. Najbolji mladi igrač Evrope je za dva šutirao 11 od 15, ali ponovo trojke nije pogodio (0 od 5).

I večeras je Džanan bio odličan. Njegov tim je deklasirao Kvarner 93:36, a bh. košarkaš je za 27 minuta ubacio 25 poena uz ponovo odličan šut za dva 8 od 11 i jedan pokušaj za tri kojeg nije iskoristio.

Musa je tako nastavio da briljira u dresu Cedevite. Šut za tri ga za sada ne služi, a kada i to proradi, teško da će biti bilo kakve odbrane za njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi