Džikić: Igokea je više željela trijumf nego mi

Trener KK Partizan poslije poraza u Laktašima

Džikić: Igokea je više željela trijumf nego mi

D. Vejo

Košarkaši beogradskog Partizana poraženi su večeras u sklopu 26. kola ABA lige u Laktašima od tamošnje Igokee rezultatom 70:64.

Strateg crno-bijelih nije krio nezadovoljstvo nakon meča, te je istakao kako njegov tim nije imao dovoljno želje za pobjedom, nego što je to imao večerašnji protivnik.

Ovim porazom, Beograđani su sebi zakomplikovali situaciju pred play-off lige, jer više nemaju šanse za drugo mjesto koje bi im omogućilo prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji.

"Igokea je više željela pobjedu nego mi, to su pokazali i na parketu. Na kraju je ispalo da su ničije lopte odlučile pobjednika. Nismo dobro otvorili susret, igrali smo dosta mlako i slabo. Uspjeli smo kasnije da se probudimo i trgnemo, ali to nije bilo dovoljno da se savlada Igokea koja je večeras pokazala da ima kvalitet", izjavio je trener Partizana, Aleksandar Džikić.

Podsjetimo, polufinalna serija ABA lige starta 18. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi