Džikić: Moramo biti zadovoljni

Trener Partizana nakon meča sa Ludwigsburgom

Džikić: Moramo biti zadovoljni

Košarkaši Partizana su u uzbudljivoj završnici došli do pobjede nad njemačkim Ludwigsburgom u okviru 8. kola FIBA Lige šampiona.

U pojedinim momentima Partizan je imao i dvocifrenu prednost, ali je pred domaćim navijačima slavio tek nakon dodatnih pet minuta rezultatom 86:82 (21:12, 16:23, 19:23, 16:14, 14:10).

"Bili ste na utakmici, vidjeli ste sami. Bilo je uzbudljivo preko svake mjere. Vjerovatno smo mogli ranije da prelomimo, ali prosto nismo. Oni su vrlo agresivan tim i kada se dozvoli štošta, onda je vrlo teško da se igra. Generalno, zadovoljan sam pobjedom jer smo prekinuli taj niz, pobijedili smo tim koji ima pet pobjeda za redom, koji je kvalitetan, koji se pojačava", rekao je trener Partizana Aleksandar Džikić.

Crno-bijeli za sada imaju polovičan učinak u grupi E i nalaze se na trećem mjestu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi