Džikić: Moramo dobiti bitku pod košem

Trener Partizana pred Cedevitu

Džikić: Moramo dobiti bitku pod košem

D. Vejo

Košarkaši beogradskog Partizana sutra će gostovati ekipi Cedevite u Zagrebu, a gdje će odigrati treći ujedno i odlučujući susret za plasman u finale play-offa ABA lige.

Strateg crno-bijelih poručio je da nema opuštanja, te da dobro poznaje slabosti koje ima zagrebački tim. 

"Pred nama je izuzetno težak posao. Međutim, recept je isti, a to je ograničiti broj poena koji će protivnik pokušati da postigne iz tranzicije. U napadu ćemo pokušati da poentiramo prije nego što se oni postave u odbrani. Primarni cilj je dobiti bitku pod košem, jer im je centarska linija dosta visoka i pokretljiva", kazao je šef struke Partizana, Aleksandar Džikić.

Svoja očekivanja od majstorice rekao je i jedan od ključnih figura u Džikićevom mozaiku.

"Moramo od starta krenuti hrabro i oštro na svaku loptu. Važno je da dobro pariramo u skoku i da damo što više lakih poena koji bi nam omogućili mirnu završnicu", zaključuje Stefan Birčević.

Meč između Cedevite i Partizana igra se sutra od 19 sati u Domu sportova u Zagrebu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi