Džikić: Moramo prikazati veću borbu od protivnika

Trener Partizana pred meč sa Olimpijom

Džikić: Moramo prikazati veću borbu od protivnika

D. Vejo

Košarkaši beogradskog Partizana sutra će u okviru 18. kola ABA lige gostovati ekipi Union Olimpije.

Crno-bijeli prije ovog susreta zauzimaju drugu poziciju na tabeli, dok je ekipa Olimpije trenutno sedmolpasirani tim u šampionatu.

U prethodne dvije utakmice kada su ovi timovi odmjeravali snage, ušli su u produžetke. S toga, strateg Beograđana poziva na maksimalan oprez, iako se njegov tim nalazi u sjajnoj formi ove sezone, predvođen Potom, Vrabcom i Hetcherom.

"Očekuje nas jedan težak i neizvjesan meč. Olimpija igra dosta kvalitetno kod kuće. Još uvijek ne znam prvu petorku, ali znam to da ko god da istrči na parket mora pokazati borbu i želju, jer to je ključ uspjeha", kazao je strateg Partizana, Aleksandar Džikić.

Utakmica između Olimpije i Partizana igra se sutra sa početkom od 19 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi