Džikić: Nismo iskoristili sigurne poene, to nas je koštalo

Trener Partizana nakon poraza

Džikić: Nismo iskoristili sigurne poene, to nas je koštalo

D. Vejo

Ekipa koju sa klupe predvodi Aleksandar Džikić poražena je večeras u okviru 14. kola Lige prvaka na gostovanju od ekipe Sassarija rezultatom 99:85.

Strateg crno-bijelih nije krio nezadovoljstvo pruženom partijom svojih izabranika, te je ukazao na greške koje se moraju ispraviti kako bi krenuli ostvarivati bolje rezultate.

"Nismo igrali dobro u odbrani ali ni pod košem. Nismo iskoristili sigurne poene i to nas je koštalo. Domaćin je bio šuterski dosta rapoložen, a mi nismo imali rješenje za to. Nadam se da će povrijeđeni i bolesni igrači uspjeti da se vrate na vrijeme", dodaje trener Partizana Aleksandar Džikić.

Podsjetimo, bh. košarkaši Adin Vrabac i Kenan Karahodžić ubacili su osam, odnosno 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi