Izrael izgubio od Bosne i Hercegovine

Edelstein: Nismo smjeli prokockati 15 poena prednosti

E. Škorić

Erez Edelstein, selektor Izraela, nije mogao da bude sretan poslije poraza njegove selekcije od BiH.

Izraelci su imali plus 15 u prvom dijelu, a na kraju su, poslije pet minuta igre u produžetku, poraženi sa 86:84. Velika pobjeda za BiH, neočekivan poraz Izraelaca.

''Nismo trebali ovo izgubiti. Ovo je veoma okrutno - vodili smo 16 razlike, a oni su uspjeli izjednačiti. Znaju kako se nositi sa pritiskom, a mi smo pravili greške. Nismo se trebali dovesti u ovu situaciju i ovo je bio nepotreban poraz. Sada ne možemo ništa da uradimo, sutra ćemo sjesti, smiriti se i razgovarati, pred nama su još dvije utakmice'', kazao je selektor Izraela između ostalog.

''Veoma je teško igrati tri utkamice u tri dana, bili smo umorni. Protiv Poljske ćemo igrati veoma važnu utakmicu za koju se trebamo jako dobro spremiti'', riječi su Omrija Casspija, najboljeg pojedinca u sastavu Izraela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.