Edison iz Rytasa u Maccabi

Košarkaški transfer

Edison iz Rytasa u Maccabi

Chuck Edison, najbolji igrač Lietuvos Rytasa koji je proglašen za najboljeg u Litvaniji, u sezoni 208/09. odlučio je da spakuje kofere i prihvati ponudu Maccabija.

Edison je posebno dobre partije pružao u Eurocupu u kojem je svom timu pomogao da dođe do kraja, osvoji naslov i naredne sezone izbori plasman u Euroligu. Za igru u finalu protiv Khimkija iz Moskve (80:74), ali i dva ranija meča nagrađen je sa laskavim priznanjem - MVP-a torinskog F8 turnira.
Osim Edisona, Maccabi je dogovorio dolazak još dva odlična igrača. Riječ je o Wisniewskom i Alanu Andersonu koji bi trebali zaključiti vanjsku liniju «ponosa Izraela».

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.