Edo Murić: Htjeli smo Srbe, dobili smo ih
Foto: EPA

Košarkaš Slovenije pred večerašnje finale

Edo Murić: Htjeli smo Srbe, dobili smo ih

Reprezentacije Srbije i Slovenije će večeras u 20:30 sati odmjeriti snage u "balkanskom finalu" Evropskog prvenstva u košarci.

Srbija je, uprkos velikom broju izostanaka uspjela stići do same završnice, dok su Slovenci, na senzacionalan način eliminisali Španiju u polufinalnoj utakmici. 

Ono što je sigurno jeste da nas očekuje sjajna utakmica, a pred finalni ogled je govorio i košarkaš Slovenije Edo Murić.

"Mislim da je isto kao svaki put, nije ovo samo danas, nije ovo samo pred finale, tako se mi osjećamo cijelo Evropsko prvenstvo...Htjeli smo Srbe, dobili smo ih i jedva čekamo da se vidimo na parketu", prenosi Murićevu izjavu Sportnetwork TV.

Nekadašnji košarkaš Partizana je istakao i da mu je izuzetno drago što se njegova reprezentacija našla u velikom finalu, ali i da se raduje okrašju sa Srbijom, jer smatra da njegova ekipa dobro poznaje sve jačine i slabosti tima Aleksandra Đorđevića.

"I mi i oni smo došli u Top 2, tako da je to velika stvar i za jednu i za drugu reprezentaciju. Za nas jer smo prvi put tu, a za Srbiju jer nije imala sreće s povredama i fali joj puno igrača. Ovo će biti utakmica za 'tačku na i'. Ne znamo da li ćemo imati opet ovakvu priliku, nadamo se da ćemo osvojiti to zlato, dat ćemo sve od sebe. Srbe dobro znamo, zato smo ih i željeli, mislim da znamo šta da očekujemo od njih, znamo kako ćemo ih napasti...Sada to trebamo napraviti na terenu", istakao je krilni košarkaš Anadolu Efesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti