Đedović ne može sam: Težak poraz Bayerna od Albe

Poraz Bayerna

Đedović ne može sam: Težak poraz Bayerna od Albe

M. Šljivak

Nihad Đedović pružio je dosta dobru partiju u prvom susretu polufinala Bundeslige između Albe i Bayerna. Bavarci su teško poraženi rezultatom 81:55, a bh. igrač je bio jedina pozitivna stvar u igri Bayerna.

Od samog početka Alba je vodila. Nakon prve dionice imali su sedam poena prednosti (16:9), da bi do poluvremena razlika narasla na plus 13, 39:26.

Razbijao je berlinski tim Bavarce i u nastavku meča. Đedović nije mogao sam parirati raspoloženom domaćinu, koji je nakon 30 minuta igre imao 22 poena prednosti, 61:39.

Do kraja je Alba lagano sačuvala prednost, te je povela s 1:0 u polufinalnoj seriji.

Nihad Đedović je bio najefikasniji kod Bayerna sa 13 poena, dok je Albu do pobjede vodio duo Redding-Mclean sa po 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.