Đedović s Bayernom bolji od Kikanovića i Albe
Foto: EPA

Đedović ubacio 14, a Kikanović 11 poena

Đedović s Bayernom bolji od Kikanovića i Albe

M. Šljivak

Košarkaši Bayerna uvjerljivo su savladali berlinsku Albu (95:68) u prvom meču četvrtfinalne serije Bundeslige.

Presudna je u ovom meču bila druga dionica. Nakon plus pet iz prve (22:17), Bayern je potpuno deklasirao Albu u drugoj četvrtini s 31:8, te su na odmor već otišli vodstvom od 28 razlike, 53:25. 

Nastavak meča Bayern je odigrao lagano. Nisu dopustili Albi da se vrati u meč i na kraju su očekivano došli do pobjede i vodstva od 1:0 u seriji.

Nihad Đedović je sa 14 poena bio drugi strijelac Bavaraca u ovom meču. Reggie Reding je predvodio Bayern sa 17 poena, dok je kod Albe Elmedin Kikanovć ubacio 11 poena, a isti broj poena je ubacio Akpinar.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti šokantan domaći poraz najboljeg njemačkog tima Bamberga. Njih je porazio Bonn rezultatom 93:92.

Ludwigsburg je također kao gost nakon pobijedio ekipu Ulma rezultatom 96:93.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi