Đedović sjajan u pobjedi Bayerna

BBL

Đedović sjajan u pobjedi Bayerna

M. Šljivak

Nihad Đedović je odigrao još jedan sjajan meč u dresu Bayerna.

Bavarski tim je u 17. kolu Bundeslige savladao na gostovanju ekipu Artland Dragonsa 77:63, a Đedović je bio drugi najefikasniji igrač svog tima.

Od prve minute Bayern je dominirao. Nakon 10 minuta igre su imali već 11 poena prednosti (27:16), da bi na poluvrijeme otišli sa uvjerljivih 20 poena razlike, 49:29.

Nastavak susreta je donio mirnu igru Bayerna. Uspio je Artland dobrom igrom u posljednjoj dionici da dođe do smanjenja prednosti na konačnih minus 14.

Nihad Đedović je za 25 minuta na parketu ubacio 15 poena, a John Bryant je predvodio Bayern sa 17 ubačenih poena.

Trier našeg Adina Vrabca savladao je na domaćem terenu  Bremerhaven rezulatom 85:84 i to poenima Bucknora sa zvukom sirene.

Vrabac je odigrao dobar meč, a za 26 minuta je ubacio devet poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.