Đedović sjajan u pobjedi Bayerna

Bundesliga

Đedović sjajan u pobjedi Bayerna

E. Škorić

Bivši bh. reprezentativac Nihad Đedović odigrao je sjajan meč večeras u pobjedi Bayerna.

Bayern je ugostio Gottingen u 19. kolu Bundeslige, pa je na kraju slavio bez većih problema, rezultatom 86:71.

Bayern je brzo došaod o sigurne prednosti, na kraju prve četvrtine bilo je 19:10, da bi na poluvremenu bavarski gigant vodio čak 21 poen razlike (46:25).

Treća četvrtina je bila u znaku domaćina, koji je samo mirno odrađivao posao do kraja. Za Bayern ej ov obila 18. pobjeda i sada je trećeplasirani tim Bundeslige, dok je Gottingen na 12. poziciji s omjerom 7-14.

Đedović je ubacio 15 poena uz četiri skoka, dok je efikasniji od njega bio samo Lučić koji je ubacio 16 poena. Booker je dodao 13 poena. Kod gostiju Veikalas je ubacio 16, a Carter 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi