Efes dočekuje Barcu, Panatha protiv Galatasaraya

11. kolo Eurolige

Efes dočekuje Barcu, Panatha protiv Galatasaraya

Danas su na programu četiri meča u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.

U Istanbulu se od 18 časova sastaju Anadolu Efes i Barcelona, timovi koji trenutno zauzimaju 8. i 9. poziciju sa omjerom 5-5.

Efes se nalazi u seriji od dvije vezane pobjede, dok su Katalonci u posljednje dvije utakmice imali polovičan učinak.

Od 19 časova u Atini će igrati Panthinaikos i Galatasaray. Atinjani kao veliki favoriti ulaze u ovaj meč i nema sumnje da su silno motivisani nakon ubjedljivog poraza u prošlom kolu od Barcelone. Sa druge strane, tim iz Istanbula nema zapažene rezultate u dosadašnjem dijelu takmičenja, ali je u posljednje vrijeme vidljiv napredak u njihovoj igri.

Što se tiče pozicije na tabeli, 'Zeleni' su šesti sa pet pobjeda i isto toliko poraza, dok je Galatasaray 15. sa samo tri pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Četvoroplasirani Olympiacos (6-4) od 20.45 časova dočekuje ekipu Unicsa (3-7), a 15 minuta kasnije u Vitoriji svoj meč započeće Baskonia (6-4) i Darussafaka (5-5).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi