Efes dočekuje Baskoniju, Real protiv Darussafake
Foto: realmadrid.com

23. kolo Eurolige

Efes dočekuje Baskoniju, Real protiv Darussafake

U najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju danas su na rasporedu četiri meča.

Današnji program otvoriće duel Anadolu Efesa (11-11) i Baskonije (12-10), osmoplasirane i sedmoplasirane ekipe Eurolige.

Ove dva tima sastala su se na startu sezone, a tom prilikom slavili su Španci rezultatom 85:84.

Duel Efesa i Baskonije zakazan je za 18 časova u Abdi Ipekci Areni.

Dva sata kasnije snage će u Brose Areni odmjeriti Bamberg i Žalgiris.

Njemački tim je sa osam pobjeda i 14 poraza smješten na 12. poziciju, dok je Žalgiris 10. sa pobjedom više.

I jedni i drugi teško mogu izboriti plasman među osam najboljih, ali će pobjednik ovog susreta zadržati teorijske šanse za plasman u četvrtfinale.

Petoplasirani Panathinaikos (13-9) će večeras biti veliki favoriti protiv Unicsa (7-15), kao i lider Eurolige, madridski Real (17-5), u duelu sa devetoplasiranom Darussafakom (11-11).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Utakmica između Panathinaikosa i Unicsa na programu je od 20.15 časova u Atini, dok je susret "Kraljeva" i Darussafake na rasporedu od 21 sat u Madridu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi