Efes i Galatasaray bez problema u polufinalu

Turski košarkaški kup

Efes i Galatasaray bez problema u polufinalu

Nakon što su sinoć plasman u polufinale turskog košarkaškog kupa ostvarili Fenerbahče i Pinar, večeras su to isto uradili Galatasaray i Anadolu Efes. 

Anadolu Efes je na završnom turniru u Ankari sa ubjedljivih 76:59 savladao Bešiktaš za koji je igrao i nekadašnji kapiten bh. reprezentacije Kenan Bajramović. Bajramović je ubilježio 4 poena i 2 skoka za 20 minuta provedenih na parketu. Kostas Vasileiadis je sa 15 poena bio prvo ime Efesa. 

U drugom večerašnem četvrtfinalu Galatasaray je sa 68:56 bio bolji od Tofasa. Ender Arslan je sa 12 poena predvodio Galatasaray, Henry Domercant je ubacio 3, dok je kod Tofasa Elon Cinemelum upisao 14 poena i 11 skokova. 

Sutra su na programu mečevi polufinala a sastaju se Efes protiv Galatasaraya i Fenerbahče protiv Pinara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.