Efes na plus 16 protiv Armanija
Foto: EPA

Euroliga, 2. kolo

Efes na plus 16 protiv Armanija

M. Šljivak

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Armani 89:73 u susretu drugog kola grupe B Eurolige.

Dosta zanimljiv meč odigrala su ova dva tima u Istanbulu, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu.

Nešto bolju igru u prvoj dionicu pružili su gosti. Imali su i prednost od četiri poena, ali je Efes došao do preokreta u posljednjoj dionici, te su nakon 10 minuta igre imali poen prednosti, 21:20.

Nastavio je Efes s dobrom igrom u drugoj dionici. U jednom su trenutku imali osam razlike, ali su gosti zahvaljujući Gentileu i Mačvanu na odmor otišli sa samo poenom zaostatka, 43:42.

Zanimljivo je bilo i drugo poluvrijeme ovog meča. Oba tima su imala svoje periode igre, a završnicu treće četvrtine su odigrali bolje košarkaši Efesa i u posljednjih 10 minuta igre su ušli sa šest poena prednosti, 69:63.

Posljednji period protiče u dominaciji Efesa. Jakom odbranom su natjerali tim iz Milana na dosta grešaka, te su na kraju stigli do sigurne pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Do trijumfa ih je vodio Jon Diebler sa 17 poena, Thomas Huertel je dodao 13, a Dario Šarić 12 poena.

Kod gostiju Alessandro Gentile je ubacio 22 poena, a Milan Mačvan je pored 18 poena imao i devet skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.