Efes Pilsen osvojio Kup Turske
Efes Pilsen slavio u finalu Kupa

Fenerbahče Ulker poražen u polufinalu

Efes Pilsen osvojio Kup Turske

Košarkaši Efes Pilsena osvojili su Kup Turske pošto su u finalu nadigrali sastav Erdemira sa 77:70. Junak je bio Charles Smith sa 20 poena, dok je Bossty Thornton dodao 11 koševa i 4 asistencije.

Treba istaći i dvocifrene učinke Kaye Pekera (11 p, 6 sk.), te Kerema Tuncerija (11) koji je proglašen za MVP-a finalnog turnira.

U poraženom sastavu koji je najprijatenije iznenađenje Final-eighta prvo ime bio je Antwain Barbour koji je postigao 17 poena, te dodao 4 skoka i 5 asistencija.
Efes Pilsen je do finala eliminisao Bešiktaš u četvrtfinalu (83:66), te Fenerbahče Ulker u polufinalu, naših Bogdana Tanjevića i Damira Mršića. Bilo je 68:60.
Erdemir je prvo u četvrt-završinici slavio nad Aliaga Petkimom (89:68), da bi u polufinalu, u najuzbudljivojoj utakmici turnira nakon dva produžetka nadigrao Galatasaray (97:95).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.