Efes Pilsen prvak
Efes Pilsen je novi prvak Turske

Turska košarkaška liga

Efes Pilsen prvak

Košarkaši Efes Pilsena novi su prvaci Turske nakon što su u šestoj utakmici finala play-offa Turske nadigrali «bh.» Fenerbahče (79:76), tim koji sa klupe vodi Bogdan Tanjević, a za koji nastupaju Damir Mršić i Emir Preldžić.

Susret je bolje otvorio domaći tim, ali su gosti u drugom periodu bili neuporedivo bolji, napravivši nedostižnu razliku do kraja meča. Rezultat po četvrtinama glasio je 25:21, 16:29, 18:15, 17:14.

Prvo ime susreta bio je sjajni centar Efesa, Kaya Pecker sa 23 poena i čak 9 skokova. Uz njega je još jedino Bootsy Thornton imao dvocifren učinak (10). U timu Fenera Willie Solomon sa 14 ubačaja i po tri skoka i asistencije bio je najzapaženiji. Preldžić je postigao 10, a Mršić 8 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.