Efes potvrdio lošu formu Barcelone
Foto: EPA

Prvi trijumf turskog tima

Efes potvrdio lošu formu Barcelone

M. Šljivak

Anadolu Efes večeras je došao do prve pobjede u novoj sezoni Eurolige. Turski tim je na gostovanju savladao Barcelonu rezultatom 85:89 i tako je produžena kriza katalonskog tima.

Barca je samo u uvodnim minutama imala prednost, dok je Efes u ostatku meča dominirao. Već nakon prve dionice turski velikan je imao plus 11 (15:26), da bi se Barca ipak vratila malo u život i razliku su smanjili na minus sedam, koliko je bilo nakon 20 minuta igre (35:42).

Efes je kontrolisao igru u nastavku meča. Vladimir Štimac i Ricky Ledo su bili nezaustavljivi, a priključio im se i Errick McCollum u momentima kada se se Barcelona pokušavala vratiti u meč.

Na kraju im to Efes nije dopustio. Sačuvali su prednost do kraja i došli su do zaslužene pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Vladimir Štimac je sa 22 poena i osam skokova vodio Efes do trijumfa, Ledo i McCollum su dodali po 21, dok je kod Barcelone najefikasniji bio Kevin Seraphin sa 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi