Efes slavio uz incident gostujućih tifoza
Mršić je bio ispod prosjeka

Košarkaška liga Turske, finale

Efes slavio uz incident gostujućih tifoza

Efes Pilsen slavio je nad Fenerbahče Ulkerom (74:68) u petom susretu finala play-offa Turske i nakon što je u seriji gubio sa 0:2 sada vodi rezultatom 3:2. To znači da mu je za naslov prvaka potreban još samo jedan trijumf.

Meč je odigran u paklenoj atmosferi koju su napravili gostujući navijači, koji su 13 sekundi prije kraja na parket ubacili flašu. Susret je nastavljen tek 30-tak minuta kasnije kada su se srasti stišale.

Prvo ime utakmice bio je Kaya Peker sa 16 poena i 6 skokova, Preston Shumpert je dodao 14, a Sinan Guler i Charles Smith po 11.

U poraženom sastavu bolji od ostalih bili su Willie Solomon (14) i Omer Onan (10). Loš nastup imali su bh. igrači. Damir Mršić ubacio je 4 koša, a Emir Preldžić se za 27 minuta nije upisao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije