Ekipa iz Los Angelesa nije mogla protiv Walkera i društva

Težak poraz Orlanda

Ekipa iz Los Angelesa nije mogla protiv Walkera i društva

E. Ganibegović

Charlotte Hornetsi su večeras upisali svoju šestu pobjedu u sezoni kada su u Spectrum Centru slavili protiv LA Clippersa rezultatom 102:87.

Prva četvrtina je pripala domaćim igračima koji su imali prednost od pola koša, te je na semaforu stajalo 24:25. U drugoj dionici Hornetsi svoje vodstvo povećavaju na devet poena razlike pa se na odmor otišlo rezultatom 46:55.

Domaćini su imali dobru prednost poslije poluvremena, no ekipa iz Los Angelesa je u drugom dijelu zaigrala sjajno. U trećoj četvrtini su gosti pokazali više i spustili zaostatak na samo pola koša.

Izgledalo je kao da ćemo do kraja gledati neizvjesnu utakmicu, ali da do toga ne dođe potrudio se Kemba Walker, koji je pružio odličnu partiju i tako svojoj ekipi obezbijedio novu pobjedu. 

Playmaker Hornetsa je postigao 26 poena i bio je najefikasniji u svoj ekipi, dok je na drugoj strani Lou Williams sa klupe brojao do 25.

Košarkaši Utah Jazza su u drugoj utakmici večerašnjeg programa NBA lige stigli do uvjerljive pobjede protiv Orlanda rezultatom 125:85. Derrick Favors je bio najbolji kod gostujuće ekipe sa 25 poena, a kod domaćina je dobru partiju pružio Aaron Gordon sa 18 postignutih poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi