Ekpe Udoh je MVP Final Foura Eurolige
Foto: EPA

Veliko priznanje za Centra Fenerbahčea

Ekpe Udoh je MVP Final Foura Eurolige

Nakon zaista fantastičnih izdanja u okviru Final Foura Eurolige, Amerikanac u dresu Fenerbahčea Ekpe Udoh je proglašen za najkorisnijeg igrača ovosezonskog izdanja Final Foura ovog takmičenja.

Udoh je svojim sjajnim partijama protiv Real Madrida i Olympiakosa apsolutno zaslužio titulu MVP-a Final Four turnira. Sjajni Amerikanac je predvodio Fener do prve titule prvaka Eurolige u večerašnjem finalu protiv Olympiakosa. Fenerbahče je slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 80:64, a Udoh je bio sjajan u svim segmentima igre. On je upisao 10 poena, 9 skokova, četiri asistencije, te čak pet blokada.

Još je bolji učinak Udoh imao u polufinalnom susretu protiv Reala, u kojem je zabilježio 18 poena, 12 skokova, osam asistencija i dvije blokade. Njegovih 12 asistencija iz ovog susreta je najveći broj asistencija za jednog centra u historiji takmičenja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi