Ekpe Udoh u Fenerbahčeu
Foto: EPA

Novo pojačanje u Istanbulu

Ekpe Udoh u Fenerbahčeu

M. Šljivak

Ekipa Fenerbahčea dovela je u svoje redove još jedno veliko pojačanje.

Radi se o 28-godišnjem američkom košarkašu Ekpeu Udohu, koji u redove turskog velikana stiže iz NBA lige.

Udoh je danas službeno potpisao ugovor s Fenerbahčeom, a proteklu sezonu je ovaj centar odigrao u Los Angeles Clippersima, gdje međutim nije imao veliku minutažu.

Kod trenera Doca Riversa igrao je svega četiri minute po meču, a u 33 utakmice koliko je odigrao, prosječno je ubacivao jedan poen uz jedan skok.

Najbolje partije ovaj košarkaš je pružao u dresu Milwaukee Bucksa. U timu iz američke savezne države Wisconsin igrao je dvije sezone, a nosio je još dres i Golden State Warriorsa.

Ovo će Udohu biti i povratak u Evropu. On je za vrijeme lockouta 2011. godine, kratko vrijeme nosio dres izraelske ekipe Bnei Herzliya.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Fenerbahče u narednu sezonu ulazi izuzetno jak. Pored Udoha, klub iz Istanbula su već ranije pojačala velika imena evropske košarke.

U klub su stigli Bobby Dixon, Luigi Datome, Pero Antić, Kostas Sloukas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.