El Clasico u finalu Endesa lige

Teletović i Caja bez finala

El Clasico u finalu Endesa lige

M. Šljivak

Fantastičnu petu utakmicu polufinalne serije Endesa lige odigrali su u Madridu Real i Caja Laboral, a na kraju je Real slavio pobjedu rezultatom 76:69, te su ostvarili plasman u finale, gdje ih čeka Barcelona.

Ekipa Caje Laboral je odlično ušla u utakmicu. Predvođeni Andresom Nocionijem i Mirtom Teletovićem stvorili su deset poena prednosti nakon prvih deset minuta 24:14. Međutim, Real odličnom igrom u drugom periodu anulira tu prednost, te okreću susret u svoju korist. Uspjeli su zaustaviti Mirzu Teletovića na 11 poena koje je postigao u prvom poluvremenu, dok su sa druge strane svi u redovima Kraljeva pogađali.

Drugi period je pripao Realu 23:13, te se odlično prvo poluvrijeme završilo neriješenim ishodom 37:37.

Otvaranje drugog poluvremena ponovo je pripalu Caji, no Real nije dozvolio da izabranici Duška Ivanovića odu na veću prednost, te je utakmica ponovo stalno bila u egalu. Ipak, nakon trideset minuta igre Real je na maali odmor otiša sa dva poena prednosti 63:61.

Do sredine četvrte dionice igralos ekoš za koš, a onda Real sa pet poena Rodrigueza i tricom Carrolla odlazi na osam razlike 67:59. Uspio je Real sačuvati vodstvo do kraja i sasvim zaluženo doći do finala.

Novic celičković je sa 15 poena predvodio Real, Reyes je dodao 12, ali je ključan bio Jaycee Carroll koji je trojkama u završnici skupio 11 poena. Mirza Teletović je za Caju ubacio 14 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.