EL: CSKA umalo prokockao +17
Foto: Euroleague.net

Novi trijumf Moskovljana

EL: CSKA umalo prokockao +17

Košarkaši CSKA došli su nadomak plasmana na Final Four Eurolige.

Oni su večeras u Moskvi savladali sastav Baskonije sa 84:82 (21:20, 19:15, 29:23, 15:24) i poveli sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji.

CSKA je sredinom treće četvrtine imao 17 poena prednosti (64:47), ali je do pobjede došao u neizvjesnoj završnici. Gosti iz Vitorije u posljednjem minutu su košem Beauboisa došli do izjednačenja (82:82), međutim, Hines je sekund prije kraja bio siguran sa linije sa slobodna bacanja te tako donio veliko slavlje domaćinu.

Do drugog trijumfa u doigravanju Moskovljane je predvodio srbijanski reprezentativac Miloš Teodisić sa 16 postignutih poena i osam asistencija. Pratili su ga Nando De Colo i Kyle Hines sa po 10 koševa. Najbolji pojedinac kod gostiju bio je Rodrigue Beaubois sa 21 poenom.

Aktuelnom šampionu Evrope potrebna je još jedna pobjeda kako bi se plasirao na Final Four, koji će se od 19. do 21. maja održati u Istanbulu. 

Naredni susret između Baskonije i CSKA na programu je 25. aprila u Vitoriji.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti