EL: Dončić, Ayon i Dunston podijelili MVP nagradu

Laskava titula

EL: Dončić, Ayon i Dunston podijelili MVP nagradu

Košarkaši Reala Luka Dončić i Gustavo Ayon i Bryant Dunston iz Anadolu Efesa proglašeni su za najkorisnije igrače trećih utakmica četvrtfinalne serije Eurolige. Sva trojica imala su indeks uspješnosti 23.

Real je slavio u gostima protiv Darussafake (88:81) i poveo sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji, a Luka Dončić je zabilježio 13 poena (5/8 iz igre), osam skokova i dvije asistencije. 

Gustavo Ayon je imao učinak od 18 koševa (8/13 iz igre), devet skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte.

Sa druge strane, Dunston je u domaćem trijumfu Efesa nad Olympiacosom (64:60) upisao 16 poena (7/10 iz igre) i devet uhvaćenih lopti. Turski tim vodi sa 2:1 u seriji, a četvrta utakmica na programu je u petak u Istanbulu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi