Eliyahu MVP decembra
Eliyahu pružio nezaboravne partije u decembru

Eliyahu MVP decembra

A. Beganović

Košarkaš izraelskog Maccabija, Lior Eliyahu, proglašen je za MVP-a Eurolige za decembar.

Nakon što je bio zapostavljen kod sada već bivšeg trenera Maccabija, Birenboija, Lior Eliyahu je dolaskom na klupu Pini Gershona postao glavna uzdanica ovog slavnog kluba.

Lior Eliyahu, 21-godišnji krilni centar je u decembru u Euroligi pružio partije za pamćenje. Naime, u prvoj utakmici u decembru, Eliyahu je Ciboni "utrpao" 24 poena, imao 17 skokova i 6 asistencija, što je bilo dovoljno za valorizaciju 42. Veoma dobre partije Eliyahu je pružio i kontra Avellina i Le Mansa, u oba meča je imao double-double učinak.

Ukupna statistika za Eliyaha u decembru je je bila nešto što se rijetko viđa u Euroligi, prosječno je postizao po 20, 3 poena, imao 12, 3 skoka i 3, 3 asistencije, a iz igre je šutirao fantastičnih 26/39 (66, 6%), što je bilo sasvim dovoljno da bude košarkaš mjeseca u Euroligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije