Eliyahu MVP kola
Lior Eliyahu (lijevo) imao nevjerovatan učinak protiv Cibone

Euroliga

Eliyahu MVP kola

Nakon što su odigrani svi mečevi 6. kola Eurolige postalo je jasno da je MVP izraelski igrač, član Maccabija i reprezentacije Lior Eliyahu sa čak 42 indexna poena.

U pobjedi svog tima nad Cibonom rezultatom 88:83 krilni centar “ponosa Izraela” imao je učinak od 24 poena, 17 skokova i šest asistencija.

Drugi je bio Paulius Jankunas koji je stigao do indexa 32 (21 p, 13 sk, 2 asistencije), u duelu sa Panathinaikosom (69:80).
U timu kola su još Hrvat Marko Tomas iz Reala te Tiago Spliter iz TAU Ceramice koji imaju po 27 poena, odnosno Marcus Brown, još jedan član Maccabija sa 26.
Na listi Eurolige vodeći je upravo Spliter sa prosjekom od 21.60 poena, dok je drugi Igor Rakočević (21.33).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.