Embiid ostaje bez maksimalnog ugovora

Phila ne želi "baciti" novac

Embiid ostaje bez maksimalnog ugovora

M. Šljivak

Centar Philadelphia 76ersa Joel Embiied ostaće bez maksimalnog ugovora u ovom timu.

Sjajni Kamerunac ove sezone igra zaista fantastično, ali su ga problemi s povredama zbog kojih je propustio dvije godine ostavili bez maksimalnog ugovora.

Rukovodstvo Phile nema namjeru ponuditi Embiidu maksimalan ugovor od 150 miliona dolara za pet sezona.

U ovom timu se plaše da bi zbog čestih povreda mogli mnogo manje dobiti od Embiida u narednim godina i za sada mu nemaju namjeru ponuditi toliko novca.

Embiid ove sezone igra zaista odlično. Dominira pod koševima, a prosječno po meču ubacuje 20 poena uz gotovo osam skokova po meču.

Ipak, ovaj učinak je ostvario u samo 31 utakmici koliko je odigrao ove sezone, a povrijeđeno stopalo konstantno zahtjeva da miruje u određenom periodu.

Ovo bi moglo otvoriti vrata njegovom odlasku iz tima, jer će vjerovatno biti timova koji su spremni da mu ponude ovaj novac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi