Embiid pregazio Lakerse, pa poručio: Tek sam na 69%
Foto: EPA

Centar 76ersa u "skromnoj" formi

Embiid pregazio Lakerse, pa poručio: Tek sam na 69%

Joel Embiid se napokon riješio ograničene minutaže u ekipi 76ersa i odmah počeo pokazivati o kakvoj se "sili prirode" zapravo radi.

Sjajni centar Philadelphije je sinoć vodio svoju ekipu do pobjede nad Lakersima rezultatom 115-109. Za njega je ovo bila druga utakmica u kojoj je dobio "pravu" minutažu, pa je nakon 35 minuta protiv Clippersa, sinoć upisao 34 minute na parketu.

Clippersima je ubacio 32 poena uz 16 skokova, dok je sinoć bio nezaustavljiv u Staples Centru i upisao rekord karijere sa 46 poena, 15 skokova, sedam asistencija i isto toliko blokada.

Govoreći o utakmici protiv Clippersa Embiid je istakao da je njegova forma tek na 50%, dok je nakon sinoćnje rekordne partije poručio da je sada na 69% svojih mogućnosti.

"Sada sam malo podigao formu, radim na fizičkoj spremnosti. Tako da mislim da sam sad na 69%", poručio je "skromni" centar 76ersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi