Emir Zimić ostaje u Tajfunu

Bh. reprezentativac ostaje u redovima slovenačkog prvaka

Emir Zimić ostaje u Tajfunu

A. Beganović

Košarkaški reprezentativac naše zemlje, Emir Zimić i u narednoj sezoni nosit će dres slovenačkog prvaka Tajfuna.

Centar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine,  Emir Zimić. je protekle sezone u dresu slovenačkog Tajfuna postao prvak ove države i napravio veliku senzaciju, piše službena stranica Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Zimić je u prosjeku bilježio 9.6 poena i hvatao 6.3 skoka. Istekao mu je ugovor na kraju sezone, ali u dogovoru s klubom odlučio ga je produžiti i za narednu.

Podsjetimo, Zimić se pridružio našoj seniorskoj reprezentaciji koja se priprema za odlazak na Europsko prvenstvo koje će biti odigrano u Francuskoj. Protivnici naše reprezentacije u grupnoj fazi će biti Francuska, Rusija, Izrael, Finska i Poljska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije