Emotivan oproštaj Jusufa Nurkića od navijača Portlanda
Foto: Portland Trail Blazers

Najavio je povratak

Emotivan oproštaj Jusufa Nurkića od navijača Portlanda

M. Šljivak

Jusuf Nurkić odigrao je odličnih 20-ak utakmica za ekipu Portland Trail Blazersa.

Snažni bh. centar je u februaru postao član tima iz Oregona, a igrama koje je prikazao, ubrzo je osvojio srca publika u Portlandu.

Opšta ludnica je nastala za Nurkićem. Postao je miljenik navijača, ali je povreda fibule nažalost na kraju bila jača od njega, pa je Nurk završio ranije sezonu.

Nije igrao u četvrtoj utakmici doigravanja protiv Golden State Warriorsa, ali je navijačima Trail Blazersa obećao da će se naredne sezone vratiti još jači.

"Kada sam došao ovdje, svi su mi govorili da sam došao među najodanije navijače u NBA ligi. Hvala Rip City za svu vašu podršku. Daću sve od sebe, radiću ovo ljeto kako bih bio bolji naredne sezone. Sretan sam što sam dio Blazersa", napisao je Nurkić na Instagramu.

Bh. centru sada slijedi dodatni oporavak od povrede. S obzirom na veliku volju, sigurno je da će navijači Portlanda itekako imati šta da vide od bosanske zvijeri u narednoj NBA sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi