Emotivni povratak "kralja" u Atinu i OAKA Arenu

Obradovićevih 13 godina u Panathinaikosu

Emotivni povratak "kralja" u Atinu i OAKA Arenu

Trijumf Panathinaikosa nad Fenerbahceom sa 76:67 ostao je u sjenci „povratka“ Željka Obradovića u Atinu, u OAKA Arenu, kako bi sa svojim sadašnjim klubom igrao protiv tima na čijoj je klupi proveo dugih u uspješnih 13 godina.

Trofejni srbijanski strateg od grčke ekipe stvorio je evropskog giganta, a koliko ga u Atini cijene zbog svega što je učinio za klub dokaz je i velika zastava na kojoj je pisalo "Kralj se vratio".

"Proveo sam ovdje najboljih 13 godina života, i emocije su velike, moram da zahvalim porodici Janakopulos, timu i navijačima za ovo što su učinili. Bilo je veoma lijepo vratiti se, ali i teško. Sve što kažem, dolazi iz dubine srca", rekao je Obradović nakon utakmice.

Košarkaški klub Panathinaikos spremio je sjajnu video kompilaciju, na kojoj su zabilježeni najzanimljiviji momenti iz trenerske karijere Željka Obradovića na klupi atinske ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.