Enis Memić zgrabio prvu nagradu otkako je otišao u SAD

Juniorski reprezentativac BiH

Enis Memić zgrabio prvu nagradu otkako je otišao u SAD

Juniorski košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Enis Memić ove jeseni je svoje školovanje nastavio u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je nastavio svoju košarkašku karijeru u ekipi srednje škole St. Louis Christian Academy.

Memićeva ekipa trenutno se takmiči u Državnoj ligi, a sastav St. Louis Christian Academyja trenutno ima omjer od šest pobjeda i dva poraza.

Mladi krilni centar koji je imao i značajnu ulogu u juniorskoj reprezentaciji BiH koja je ovog ljeta izborila opstanak u A diviziji je u nedavnoj pobjedi 72:61 nad sastavom Sound Doctrine Academy proglašen za igrača utakmice.

Nekadašnji košarkaš sarajevskih Sparsa utakmicu je završio sa double-double učinkom, postigao je 15 poena i upisao 10 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.