Enisey izjednačio seriju, Kikanović 10 poena

Kikanović odigrao dobar meč

Enisey izjednačio seriju, Kikanović 10 poena

M. Šljivak

Košarkaši Eniseya savladali su u drugoj utakmici četvrtfinala EuroChallenge kupa ekipu Fraport Skylinersa rezultatom 78:68, te su seriju izjednačili na 1:1.

Tim našeg Elmedina Kikanovića je odigrao jako dobar meč i na kraju je zasluženo slavio pobjedu.

Nakon prvih 10 minuta igre Enisey je stekao sedam poena prednosti (29:22), da bi na poluvrijeme domaći tim otišao sa plus osam (46:38).

Nastavak donosi dosta zanimljivu košarku. Uspio je tim iz Frankfurta da dođe do izjednačenja rezultata na 63:63 sredinom posljednje dionice. 

Međutim, odbrana Eniseya je u završnici funkcionisala sjajno. Serijom 15:5 u posljednjih pet minuta su domaći košarkaši uspjeli da prelome utakmicu, te su došli do pobjede i izjednačenja serije na 1:1.

Elmedin Kikanović je u ovom susretu ubacio 10 poena, Sava Lešić je bio najefikasniji sa 16, dok je za goste Sean Armand ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.