ESPN: Warriorsi ponovo najbolji, Portland bez doigravanja
Foto: EPA

Rane prognoze ESPN-a za novu NBA sezonu

ESPN: Warriorsi ponovo najbolji, Portland bez doigravanja

M. Šljivak

Nova sezona NBA lige počinje za nešto više od dva mjeseca, a poznati američki portal ESPN već sada je objavio prognoze kako bi mogla izgledati konačna tabela po konferencijama.

Ove sezone Zapadna konferencija će biti jača nego ikad. Stvoreni su mnogi supertimovi, a ESPN i dalje najviše šansi za najbolju ekipu Zapada daju aktuelnim prvacima Golden State Warriorsa.

Prognoze su da će Warriorsi imati 62.1 pobjeda u sezoni, a iza njih su Houston Rocketsi (55) i San Antonio Spursi (52.6)

Visoko kotiraju i Minnesota Timberwolvesi koji su mladoj i atraktivnoj ekipi pridodali veliku zvijezdu Jimmyja Butlera. Oni su prema ESPN-u četvrta ekipa Zapada, a iza njih slijede Oklahoma, LA Clippersi, Denver Nuggetsi i Utah Jazz.

Prema ESPN-u ovi timovi će naredne sezone igrati doigravanje, a mjesta među osam nisu imali New Orleans Pelicansi i Portland Trail Blazersi koji u svojim redovima imaju nekoliko superzvijezda. 

Čisto sumnjamo da će se DeMarcus Cousins i Anthony Davis (Pelicans) složiti s ovim rasporedom, ali sigurno je da će i Portland predvođen Jusufom Nurkićem, te Lillardom i McCollumom, imati šta da kaže u novoj sezoni.

Što se tiče Istočne konferencije, najveće šanse za prvo mjesto na kraju sezone daju se Boston Celticsima. ESPN vjeruje da će znatno pojačani Boston imati 49.4 pobjeda, a smješteni su ispred viceprvaka Cleveland Cavaliersa i Washington Wizardsa.

Na mnogo slabijem Istoku će se sasvim sigurno voditi velika borba za pozicije u play offu i postoji velika mogućnost da pojedine ekipe završe u doigravanju s negativnim omjerom.

Prema ESPN-u pored Bostona, Clevelanda i Washingtona, plasman među osam ekipa ostvariće Milwaukee, Charlotte, Toronto, Miami i Detroit.

Interesantno, smatra se da mlada i potentna ekipa Philadelphije ponovo neće uspjeti doći do play offa.

Nova sezona NBA lige počinje 17. oktobra, a regularni dio sezone završava 11. aprila naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi