Estudiantes ruši velikane: Nakon Reala pala i Barcelona

Poraz Barcelone

Estudiantes ruši velikane: Nakon Reala pala i Barcelona

M. Šljivak

Košarkaši Estudiantesa savladali su večeras u 12. kolu ACB lige ekipu Barcelone  rezultatom 102:96.

Barcelona je odigrala odlično prvo poluvrijeme i činilo se kako će lagano doći do pobjede.

Nakon prve dionice bilo je 10 poena prednosti za Katalonce (31:21), da bi dominacija bila nastavljena i tijekom većeg dijela druge četvrtina.

Međutim, iako je Barcelona imala i 15 poena prednosti u jednom trenutku, Estudiantes se nije predavao. Uspjeli su do poluvremena smanjiti na minus sedam (50:57), a fenomenalnom igrom u trećoj dionici stižu i do preokreta (71:70).

Sjajna košarka se igrala u posljednjoj dionici. Estudiantes je uspio da ode na dvocifrenu prednost sredinom ovog perioda, a to je na kraju bio i ključni period igre, iako se Barca trojkama konstantno vraćala u igru.

Uspio je domaći tim na kraju da sačuva prednost i da stigne do još jedne velike pobjede.

Fede van Lacke je predvodio Estudiantes sa 25 poena, Nacho Martin je dodao 24, a Salgado 20, dok je na drugoj strani Justin Doellman ubacio 25 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Prije Barcelone na ovom parketu je Estudiantes srušio i Reala

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.