Eurobasket: Fridzon malo ispred kod blijedih Rusa

Puno problema kod Rusa

Eurobasket: Fridzon malo ispred kod blijedih Rusa

Bili su prvaci Evrope 2007. godine. Četiri godine kasnije treći, pa treći na Olimpijadi. Sada su u situaciju da nisu sigurni niti za drugi krug. Puno problema u savezu, promjene, izbori, suspenzija od strane FIBA-e, sve se to odrazilo na selekciju koja je daleko od onog idealnog sastava. 

U takvoj situaciji Vitaly Fridzon se uz možda jednog, dvojicu igrača izdvaja kao jedan od najvažnijih. Fridzon je (neuobičajno dugo za jednog košarkaša u novije vrijeme), nosio dres Khimikija. Od 2004 i do 2013. godine. 13. juna 2013. godine, Fridzon potpisao je dvogodišnji ugovor s opcijom za treću sezonu s ruskim timom CSKA iz Moskve. U prvoj sezoni u dresu CSKA, Fridzon je imao statistiku skromnu statistiku od  7,5 poena, 1,5 skokova po utakmici.

Njegova statistika se pa skoro nije promijenila niti u prošloj, ali vrijedi spomenuti činjenicu da je sa ekipom CSKA stigao na Final Four, ali su Spanoulis i Olympiacos bili prejaki. Poraz u polufinalu Final Four, Moskovljani su komponzirali titulom u VTB ligi. Ukupno gledajući statistiku Fridzonovoa najbolja sezona bila je ona posljednja u dresu Khimikija gdje je ubacivao 11.4 poena po utakmici.

U pripremnim susretima, Fridzon je recimo protiv Srbije ubacio 16 poena, kontra Venezuele 12 poena, ali najveći problem kod Rusa leži u činjenici da kao selekcija nisu izgledali dobro. Barem ne u duelima sa jačim selekcijama. Protiv Srbije u dvije utakmice kombinovano -53, sa Francuskom -38, protiv Grčke - 15. Ostaje pitanje je li problem u kvaliteti ili...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.