Euroliga kaznila srbijanskog sudiju
Foto: EPA/arhiva

Belošević na hlađenju

Euroliga kaznila srbijanskog sudiju

D. Rakanović

Jedan od najboljih srbijanskih košarkaških sudija, Ilija Belošević kažnjen je od strane Eurolige i neće suditi na četvrtoj utakmici play-offa između Olimpiacosa i Anadolu Efesa. 

Belošević je trebao da sudi ovu utakmicu, ali je naknadno zamjenjen zbog toga što je loše uradio posao u duelu između Baskonije i CSKA.

Belošević je loše odradio posao u pomenutom duelu u Španiji, pogotovo u četvrtoj četvrtini, kada je dosuđeno nekoliko najblaže rečeno čudnih odluka na štetu domaćeg tima, koji je na kraju završio nastup u play-offu, prenosi specijalizovani košarkaški sajt Eurohoops. 

Beloševića će zamijeniti Borys Ryzhyk, koji će zajedno sa Juanom Carlosom Gonzalesom i Matejom Boltauzerom suditi utakmicu u Istanbulu

Četvrta utakmica u seriji Anadolu Efesa i Olimpijacosa na programu je u petak od 20:15 sati, a turski klub trenutno vodi 2:1 u pobjedama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi