Euroliga pomaže stanovništvu Bosne i Hercegovine i Srbije

Pomoć unesrećenima

Euroliga pomaže stanovništvu Bosne i Hercegovine i Srbije

Uprava košarkaške Eurolige donirala je danas 30.000 eura za stanovništvo ugroženo poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini te pozvala navijače širom Evrope da pošalju pomoć.

"Donacija od 30.000 eura ići će zemljama kojima je hitno potrebna voda i hrana. U koordinaciji će pomoći lokalni klubovi, Partizan i Crvena zvezda iz Beograda i Spars iz Sarajeva. Ti klubovi već mnogo pomažu raseljenima u pronalaženju utočišta, u svojim halama i objektima, a igrači lično donose pomoć najugroženijima", navodi se u saopštenju na stranici Eurolige.

Euroliga je otvorila sve svoje komunikacione kanale portale, naloge na socijalnim mrežama i direktne baze elektronske pošte kako bi putem Crvenog krsta od velikodušnih košarkaških navijača zatražila pomoć za njihove prijatelje navijače u ugroženim zemljama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.