Euroliga proglasila najbolje pojedince u grupnoj fazi

MVP, asistent i skakač dolaze iz Zvezde

Euroliga proglasila najbolje pojedince u grupnoj fazi

Završeno je svih deset kola grupne faze Eurolige nakon kojeg su formirane dvije nove grupe u kojim će takmičenje nastaviti najbolji timovi Evrope.

Najkorisniji igrač regularnog dijela Eurolige je Boban Marjanović sa prosječnim indeksom korisnosit 24,9. Nakon njega slijedi McLean iz Albe sa indeksom od 21.

Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela Eurolige je Taylor Rochestie, koji je prosječno ubacivao dvadeset poena u prosjeku. Iza crnogorskog reprezentativca nalaze se Zoran Erceg (18,1) i Spanoulis (17,5).

Najbolji skakač Eurolige je Boban Marjanović koji u prosjeku ima 10,7 skokova po utakmici.

Dokaz koliko je Crvena zvezda imala dobru sezonu u Euroligi pokazuje činjenica da i najbolji asistent turnira dolazi iz njihovih redova. Riječ je o Marcusu Williamsu koji je u prosjeku sedam puta asistirao po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.