Fantastičan meč u Istanbulu pripao Fenerbahčeu

Pobjeda Fenera nad Armanijem

Fantastičan meč u Istanbulu pripao Fenerbahčeu

M. Šljivak

Košarkaši Fenerbahčea savladali su večeras u 1. kolu Eurolige u Ulker Areni ekipu Armanija iz Milana rezultatom 77:74.

Odlično je Fener otovorio meč. Dominirali su tijekom prve dionice, nakon koje su imali 11 poena prednosti, 26:15.

Nije se međutim tim iz Milana predavao. Uzvratili su sjajnom igrom u drugoj četvrtini, nemilosrdno su trpali koš Fenerbahčea, te su na odmor otiši sa dva poena prednosti, 43:41.

Dosta neizvjesnosti je donijela treća dionica. Ekipe su igrale jake odbrane i konstantno su se smjenjivale u vodstvu. Nakon 30 minuta igre Armani je imao poen prednosti 58:87, a zaista žestoka borba vidjela se i u posljednjoj dionici.

Fantastično se igralo na obje strane. Ponovo su odbrane dominirale, a trojkom Rickyja Hickmana su na dvije minute prije kraja došli do prednosti 71:69.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Neizvjesna završnica je na kraju pripala košarkašima Fenerbahčea, a susret je odlučio Andrew Goudelock je predvodio Fenerbahče sa 19 poena u ovom susretu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.