Fantastičan meč za bronzu: Gasol odveo Španiju do medalje

Pobijedili Australiju

Fantastičan meč za bronzu: Gasol odveo Španiju do medalje

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Španije osvojila je bronzu na Olimpijskim igrama u Riju. Španci su u borbi za treće mjesto u fantastičnom meču pobijedili Australiju rezultatom 89:88.

Španija je odigrala bolje prvih 10 minuta igre. Imali su konstantno vodstvo, pa su nakon prve četvrtine imali šest poena prednosti, 23:17.

Nastavila je Furija da dominira i u drugoj dionici. U jednom trenutku su otišli i na 12 razlike (40:28), da bi Australci serijom od 10:0 u samom finišu prvog poluvremena vratili utakmicu u egal, 40:38.

Nastavak je donio dosta izjednačenu košarku. Završnica donosi igru koš za koš, ekipe su se smjenjivale u vodstvo, te je jedna lopta odlučila ovaj meč.

Sergio Rodriguez pet sekundi do kraja pogađa dva bacanja za vodstvo Španije 89:88, a Australija je dobila zadnji napad.

Ipak, nisu uspjeli da pogode. Izgubili su loptu, pa je Španija došla do pobjede i bronze u ovom susretu.

Pau Gasol je predvodio Španiju do pobjede s 31 poenom, dok je na drugoj strani Mills ubacio 30.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi