Fantastičan nastup Nurkića na debiju za Portland

13 poena i sedam skokova

Fantastičan nastup Nurkića na debiju za Portland

M. Šljivak

Sjajan debi u dresu Portland Trail Blazersa imao je bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Tim iz Oregona poražen je u sinoćnjem meču od Utah Jazza u Salt Lake Cityju sa 111:88, ali je Nurkić bio rijetka svijetla tačka u svom timu.

Vidljivo je bilo da Nurkić nije "pohvatao" sve akcije u novom timu. S ekipom je odradio samo jedan trening, ali je u ovom meču odigrao sjajnu, te je za 21 minut na parketu ubacio 13 poena (bez promašaja iz igre), a uhvatio je i sedam skokova. Također, imao je tri ukradene lopte i jednu asistenciju i s njim na parketu je tim konstantno bio u plusu uz zaista odličnu igru u odbrani.

Ipak, na kraju to Trail Blazersima nije bilo dovoljno jer su prve zvijezde ovog tima CJ McCollum i Damien Lillard igrali zaista očajno. Prvi je meč završio sa 18 poena (8 od 19), dok je Lillard ubacio 13 uz katastrofalan šut 3 od 19.

Utah je do trijumfa vodio Gordon Hayward sa 22 poena, dok je George Hill dodao 19.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi