Fantastičan nastup Nurkića u pobjedi Portlanda

Double-double učinak bh. centra

Fantastičan nastup Nurkića u pobjedi Portlanda

M. Šljivak

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić pružio je još jednu sjajnu partiju u dresu Portland Trail Blazersa.

U svom drugom meču za tim iz Oregona bh. centar je došao do double-double učinka, a Trail Blazersi su kao gosti pobijedili Orlando Magic 112:103.

Nurkić je odigrao zaista sjajan meč. Počeo susret u prvoj petorci, odigrao je ukupno 34 minute i za to vrijeme je ubacio 12 poena, uhvatio je 12 skokova, te je imao pet asistencija, tri ukradene lopte i dvije blokade.

Učinak je mogao biti i još mnogo bolji, ali je Nurkiću nekoliko lopti ispalo iz ruku, dok je i asistencijama oduševljavao, no njegovi saigrači su u nekoliko navrata promašivali zicere, pa je Nurkić završio meč sa pet asista.

Većim dijelom ovog duela Orlando je imao prednost. Najveća razlika Magica je bila plus 14, imali su i 11 poena prednosti na ulasku u posljednju četvrtinu, ali ih je Portland potpuno pregazio u samom finišu, te je došao do pobjede.

Do trijumfa je goste vodio Damian Lillard sa 33 poena, CJ McCollum je dodao 22, dok je kod Orlanda Nikola Vučević ubacio 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi